0Përcaktimi i rëndësisë së gjuhës ruse në Ukrainë është një nga detyrat kryesore të Forumit të X-të Ndërkombëtar të rusistëve që po zhvillohet në Krime. Mundësia potenciale e përdorimit të dygjuhësisë përshëndetet në rajonet jugore dhe lindore të vendit, por kundërshtohet në mënyrë kategorike në Ukrainën Perëndimore. Gjatë tre ditëve pjesëmarrësit e tij: filologë, mësues, shkrimtarë dhe gazetarë nga Ukraina, Rusia si dhe një sërë vendesh të huaja të afërta dhe të largëta, do të dëgjojnë gjithashtu më shumë se 200 referate me temë "Gjuha ruse dhe bota ruse në hapësirën humanitare bashkëkohore ", njoftuan për Agjencinë ITAR-TASS në forumin e komitetit organizativ.