0Rusia mendon se Afganistani mund të bëhej përsëri vend neutral në rrugën e vet drejt rivendosjes së aftësisë jetësore, kapacitetit veprues të instituteve shtetërore dhe dorëzimin e plotë të pushtetit në duart e popullit afgan. Për këtë deklaroi Zëvendësi i përfaqësuesit të përhershëm të Rusisë pranë OKB-së Konstantin Dollgov në mbledhjen e Këshillit të Sigurimit për situatën në Afganistan. Dollgov siguroi, se Moska do të vazhdojë zgjerimin e bashkëpunimit me Kabulin me pjesëmarrjen e partnerëve ndërkombëtarë në interes të rimëkëmbjes së suksesshme të postkonfliktit të këtij vendi .