Zëri i Rusisë Në Rusi do të krijohet arkivi unik më i madh në botë i dokumenteve kushtuar Luftës së Madhe Patriotike të viteve 191-1945-së. Hapja e tij planifikohet të realizohen në 70 vjetorin e Fitores mbi fashizmin. Sipas fjalëve të Kreut të Arkivit Rus Andrei Artizov, arkivi do të përmbajë 13 milionë dosje, fonde trofe-lufte dhe bazën e të dhënave mbi të vrarët nga të gjitha vendet që morrën pjesë në Luftën e Dytë Botërore.