Zëri i Rusisë Komisioni Europian shprehu shqetësimin e vet në lidhje me "parashikimet jashtëzakonisht optimiste" të vendeve të BE përkatësisht rivendosjes së rritjes ekonomike. Për këtë flitet në raportin e Komisionit, njofton Agjencia ITAR-TASS. Në të theksohet domosdoshmëria që të gjitha vendet e eurozonës, duke përfshirë edhe Britaninë e Madhe dhe Francën, të forcojnë masat për kursimin buxhetor dhe të mos i jepen "optimizmit të tepruar".