0Një rritje e madhe e kërkesës për nominimin në dollarë të obligacioneve shtetërore ruse me afat shlyerje deri në vitin 2030 u fiksua në tregun botëror. Sipas mendimit të analistëve, kjo u shkaktua nga rritja e ndjeshme e atraktivitetit të ekonomisë së Rusisë, e cila po del nga kriza më shpejt se vendet e tjera të Europës, si dhe informacioni që është përhapur nga një sërë bankash perëndimore, sipas të cilit këtë vit rritja e GDP në Rusi do të përbëjë 4-5 %.