0SHBA-s anuluan sanksionet vepruese ndaj ndërmarrjes Glavkozmos, të cilat u vunë mbi bazë të regjimit veprues të mospërhapjes në SHBA-s, ndërsa u anuluan në përputhje me "interesat e politikës së jashtme dhe sigurimit kombëtar të Shteteve të Bashkuara". Në shkurt u anuluan gjithashtu sanksionet vepruese ndaj Universitetit Teknik Shtetëror Balltik të Shën Peterburgut. Embargo hyri në fuqi në vitin 1998 pas provës së parë të raketës balistike të realizuar nga Irani. Në këtë universitet kanë studjuar specialistët iranianë, kurse "Glavkozmos" ka qenë ndërmjetës gjatë nënshkrimit të kontratave të raketave.