0Diskutimi i iniciativës së Presidentit rus Dimitri Medvediev mbi partneritetin për sigurinë e përgjithshme të Europës dhe Rusisë duhet të zhvillohet në nivel France, Gjermanie dhe Rusie paralelisht me diskutimin në OSBE. Për këtë Kancelarja e Republikës Federale Gjermane Angela Merkel deklaroi në takimin e zhvilluar me gazetarët e huaj të akredituar në Gjermani. Ajo vuri në dukje gjithashtu, se mbi domosdoshmërinë e rifillimit të diskutimit të iniciativës së Dimitri Medvedievit deklaroi edhe Presidenti i Francës Nikolai Sarkozi.