0Julia Timoshenko dha dorëheqjen nga posti i Kryeministres dhe u emërua nga parlamenti i Ukrainës si Lidere e "Opozitës së bashkuar demokratike" në mitingun në Kiev. Siç njofton Interfaks, në këtë miting morrën pjesë rreth 2 mijë veta. Ata përfaqësojnë Bllokun e Julia Timoshenkos, që renditet i dyti për nga numri i fraksioneve në Verhovnaja Rada (parlament) dhe një sërë partish të tjera. Është deklrauar, se opozita e re do të ketë si qëllim integrimin europian të vendit, ruajtjen e gjuhës ukrainase në sistemin shtetëror dhe të transportit ukrainas të gazit.