0Rusinë e shqetëson jo zgjerimi i NATO-s, por afrimi i infrastrukturës ushtarake të Aleancës ndaj kufijve të vet. Për këtë deklaroi Zëvendës sekretari i Këshillit të Sigurimit të Federatës Ruse Juri Balluevski, duke marrë fjalën në konferencën ndërkombëtare në Moskë. Ndër të tjera ai theksoi, se Rusia nuk ka ndërmend ta kundërshtojë NATO-n. Zgjerimi i NATO-s dhe afrimi i infrastrukturës ushtarake të Aleancës ndaj kufijve të Federatës Ruse paraqet rrezik në doktrinën e re ushtarake ruse.