Zëri i Rusisë Rusia po ndërpret fluturimet e turistëve kozmikë me anijet "Sojuz" në lidhje me faktin, se do të sigurojë dërgimin e kozmonautëve dhe austronautëve në Stacionin Kozmik Ndërkombëtar (SNK). Këtë vit do të realizohet fluturimi i fundit i shatëllit amerikan dhe Rusia në këtë mënyrë do të jetë jo vendi i vetëm, cili dërgon ekuipazhin e tij në SKN, por edhe vendi i vetëm i cili garanton sigurinë e kozmonautëve në këtë Stacion. Agjencisë aerokozmike kombëtare i mbetet të realizojë edhe 4 fluturime të shatëllave në SKN.