0Çmimin Grand Prix "Tajga e artë" e festivalit kinematografik "Fryma e zjarrit", që përfundoi në vigjilje në Hanti-Mansisk, e fituan krijuesit e filmit ruso-italian "Dhjetë dimra" të regjizorit Valerio Meli. Çmimin "Tajga e artë" e fitoi edhe filmi grek "Akademia e Platonit" i regjizorit Filippos Citos. "Tajgën e argjendtë" juria ia dha filmit vietnamez "Sipas rrymës". Në konkursin "Debutet ruse", ku çmimet i përcaktojë shikuesit, Grand Prix fitoi filmi "Valsi i vathëzës" i Alen Semenovit dhe Aleksandër Sminovit.