0Presidenti i Rusisë Dimitri Medvediev përfundoi vizitën shtetëror në Francë. Gjatë saj u nënshkrua memorandumi për rritjen e furnizimeve të gazit rus në Francë dhe përfshirjen e kompanisë franceze "Gas de France-Suez" në projektin e gazsjellsit "Nord Stream". Në sferën e mbrojtjes u zhvilluan "negociatat ekskluzive" për furnizimet Rusisë të 4 helikoptermbajtëseve të klasit "Mistral". Palët konstatuan nivelin e lartë të bashkëpunimit ruso-francez në arenën ndërkombëtare.