0Dy klubet spanjolle të futbollit "Real" dhe "Barcelona" janë ekipet më të pasura të Europës, sipas të dhënave të agjencisë botërore të auditorit, "Deloitte". "Real" u bë ekipi i parë i planetit, i cili fitoi 400 milionë euro në vit. Klubi anglez "Manchester United" zë vendin e tretë. Në listën e ekipeve të futbollit TOP-20 hyjnë edhe 6 ekipe nga Anglia, 5 nga Gjermania, 4 nga Italia, 2 nga Franca.