0Në Rusi vitin e kaluar janë likuiduar më shumë se 3,500 mijë laboratore, të cilat prodhonin përzierje duhani. Shumisa e tyre e kishin organizuar prodhimin pa sistem dhe në mënyrë primitive, por janë evidentuar edhe deri në 40 uzina ilegale të teknologjisë së lartë. Siç njofton Interfaks, për këtë njoftoi Drejtori i Shërbimit Federal për kontrollin e qarkullimit të drogës Viktor Ivanov. Sipas njoftimeve të tij, janë ngritur 700 çështje penale, që kanë të bëjnë me shpërndarjen dhe prodhimin e këtyre përzierjeve.