0Kompania ruse "Norijski nikel" nënshkroi kontratën me kompaninë gjermane "Nordic Yards" për ndërtimin e cisternës arktike të klasit akullor Arc7. Për këtë thuhet në  njoftimin e "Nornikelit". Përfundimi i ndërtimit dhe dorëzimi i anijes kompanisë pritet të bëhet në fund të shtatorit të vitit 2011. Investimet përbëjnë rreth100 milionë euro.