0Anija ruse "Vasili Gollovnin" çoi në stacionin antarktik argjentinas "San Martin" grupin e ri zëvendësues të eksploruesve të polit, të cilët do të punojnë atje gjatë një viti. Anija solli gjithashtu në stacion lëndë djegëse dhe ngarkesa të ndryshme. Argjentinasit e kanë arenduar anijen "Vasili Gollovnin"  pas asaj, kur si rezultat i zjarrit që ra në prill të vitit 2007, doli jashtë përdorimit akullthyesja "Admiral Irisar".