0Në vitin 2010 në Europë shitjet globale të automobilave në botë do të rriten krahasuar me vitin e kaluar të krizës dhe do të përbëjë 66.1 milionë copë, ky është parashikimi i Institutit kërkimoro-shkencor të Koresë së Jugut. Dhe kontributin kryesor në shitjen e makinave do ta ofrojnë Kina, India dhe SHBA. Në vendet e BE rritja e shitjeve do të përbëje deri në 13 milionë copë. Këtë vit, ndikim në tregun botëror të automobilave do të ushtrojë obligimi i kompanisë japoneze "Toyota motor" për eleminimin e difekteve të prodhimit të vet.