0As Rusia, as partnerët e saj nuk i kanë bërë propozime të reja Iranit. Siç deklaroi MPJ e Federatës Ruse, "Rusia, SHBA-s dhe Franca vetëm konfirmuan mbështetjen e bashkërenditur të propozimeve të Agjencisë Ndërkombëtare për Energjinë Atomike (ANEA) mbi pasurimin e lëndës djegëse bërthamore të Iranit deri në 20 % jashtë shtetit", të bëra në tetor të tetorit të vitit të kaluar. Më parë Drejtuesi i Organizatës për Energjinë Atomike të Iranit Ali Akbar Salehi deklaroi, se nga Rusia, Franca dhe SHBA-s u paraqitën propozime të reja, të cilat tani po shqyrtohen.