NASA planifikon të nënshkruajë kontratën me Agjencinë kozmike ruse për vitet 2013-2014 për dërgimin në SKN të austronautëve dhe kthimin e tyre në Tokë me ndihmën e anijeve kozmike "Союз" ("Sojuz"), Siç njoftohet në site e agjencisë kozmike amerikane, për austronautët amerikanë do të rezervohen 6 vende në "Союз" "Sojuz" Pas vitit 2010, kur po shkurtohet shfrytëzimi i shatllave amerikanë "Sojuzët" rusë do të bëhen mjetet e vetme transportuese të ekuipazheve në SKN.