0Dimitri Medvediev nënshkroi urdhërin për krijimin në Rusi të Qendrës së studimeve dhe përpunimeve inovative sipas shembullit të "Luginës silikone" në SHBA. Presidenti e quajti qendrën "model të qytetit të së ardhmes" dhe "poligon provash" të politikës së re ekonomike të Rusisë".