0Lideri i Lëvizjes Radikale palestineze HAMAS Haled Mashaal mbërriti për negociata në Moskë. Me Ministrin e punëve të jashtme të Federatës Ruse Sergei Lavrov ata diskutuan rrugët e rifillimit të dialogut palestinezo-izraelit dhe rregullimin ndërpalestinez. "Rusia dëshiron arritjen e unitet në radhët palestineze, kurse amerikanët nuk i shqetëson kjo gjë. Ka mundësi, që SHBA-s mendojnë se e kanë në dorë përçarjen e palestinezëve. Për këtë njoftoi lideri Haled Mashaal në intervistën e vet të publikuar në gazetën "Vremja novostei".