0Rusia në kuadrin e Organizatës për Sigurimin dhe Bashkëpunimin në Europë ka ndërmend ti kushtojë një vemendje të veçantë çështjeve të reformës së OSBE, zhvillimit të dialogut për problematikën ushtarako-politike, luftës me terrorizmin dhe kërcënimin e drogës. Për këtë njoftoi Përfaqësuesi i përhershëm i FR pranë OKB Vitali Çurkin në mbledhjen e Këshillit të Sigurimit kushtuar bashkëpunimit të OKB me OSBE.