0Piloti i parë në historinë e Formula-1 të ekipit të Renault rusi Vitali Petrov u ul në timonin e makinës së re R30 dhe bëri disa zhiro prove në pistën e automobilave në Valencian spanjolle. Ai bëri 75 xhiro dhe zuri vendin e gjashtë midis 7 pilotëve, të cilët provuan gjithashtu forcat e tyre. Gjatë kësaj midis tyre ishin edhe tre kampionë të botës të viteve të ndryshme: Jasson Button, Fernando Alonso dhe Mihael Shumaher. Petrov mbeti i kënaqur nga kjo garë, duke deklaruar se ai provoi një ndjesi të tillë sikur u ul nga makina e markës "Llada" në timonin e "Mercedes".