0Para raundit të dytë të zgjedhjeve presidenciale të Ukrainës në Kiev gati ka filluar i ngrohti pranveror. Acari pas kandidatit me të njëjtin emër, liderin e Partisë Socialiste të vendit Aleksandër Morozov doli nga gara elektorale. Dhe në të vërtetë, intriga përpara raundit të dytë të zgjedhjeve presidenciale në Ukrainës është shumë më e mprehtë se sa para tre javësh. Atëherë askush nuk dyshonte, se më 17 janar numrin më të madh të votave do ta merrnin lideri i Partisë së Rajoneve Viktor Janukoviç dhe Kryeministrja Julia Timoshenko. Dhe kështu ndodhi në të vërtetë. Distanca prej 10 % e siguruar pas raundit të parë të zgjedhjeve i jep Janukoviçit, për të cilin votuan 35,32 % e përzgjedhësve, shans real për fitore.