0Forcat policore në Gjermani arrestuan shtetasin 31vjeçar nga Turqia, i cili dyshohet se ka gisht në përpjekjen e rrëmbimit të avionit në vitin 2006, njoftoi Die Welt. Në bordin e avionit Boeing 737-400 të kompanisë ajrore të Turqisë Turkish Airlines, që fluturonte më 4 tetor nga Tirana për në Stamboll, në të cilin ndodheshin 107 pasagjerë, ndër të tjera 80 shqiptarë dhe 6 anëtarë të ekuipazhit. Avioni kreu një ulje të detyruar në aerodromin e qytetit italian Brindisi, ku pengjet u liruan.