0Rusia ka të gjitha mundësitë për kalimin tek ekonomia inovatore, kurse nafta dhe gazi mund të ndihmojnë në këtë gjë, mendon Kreu i korporatës shtetërore "Rosnano" Anatoli Çubajsk. Sipas fjalëve të tij, tashmë po realizohen më shumë se 60 projekte në fushat e nano teknologjive, disa prej tyre do të përdoren në prodhimin serial së shpejti. Çubajs vuri në dukje, se po ndërtohen dhjetra uzina të reja në fushën e nano industrisë, kurse deri në vitin 2015 numri i tyre do ti kalojë 100.