0Irani shprehet i gatshëm për dërgimin jashtë shtetit të uranit të vet të varfëruar në këmbim të marrjes së lëndës djegëse bërthamore me nivel pasurimi 20%, deklaroi Presidenti i këtij vendit të Lindjes së Mesme Mahmud Ahmadinezhad. Më parë, Teherani e refuzoi një propozim të tillë të ANEA-s dhe deklaroi se dëshiron të përftojë lëndë e papërpunuar djegëse bërthamore  më përpara se të fillojë dërgimin e uraniumin e vet në Rusi dhe Francë për pasurimin të mëtejshëm. Në fund të muajit janar Ahmadinezhad deklaroi, se Irani ka ndër mend të prodhojë në një kohë shumë të afërt në mënyrë të pavarur uranium të pasuruar  deri në nivel 20%.