0Në muze, pikërisht në vendin e ish kampit të përqendrimit nazist Auschiwitz (në Poloni), u hap ekspozita ruse. Ajo zë një sipërfaqe prej 200 metra katrorësh, në të ashtuquajturën "baraka № 14 ku në vitet e luftës u mbajtën robërit ushtarakë sovjetikë". Ekspozitën e inaguroi Ministri i arsimit dhe shkencës Andrei Fursenko. Ekspozita tregon për atë, se çfarë fati i priste të burgosurit në kampin e robërve ushtarakë sovjetikë, si u përgatit operacioni i Ushtrisë së Kuqe për çlirimin e Auschwitz, cilat njësi ushtarake morrën pjesë në të.