"Gazprom" hyri, mbi bazë të përfundimeve të vitit 2009, në 10-shen e kompanive më të mëdha të botës sipas versionit të PFC Energy. Në vendin e parë të rejtingut prej 50 pozitash u rendit kompania kineze PetroChina. Pas saj vjen ExxonMobil. "Gazprom" zuri në rejting vendin e 10-të. Sipas përfundimeve të vitit 2008 asnjë nga kompanitë ruse të naftës dhe gazit nuk arriti të hyjë dot në dhjetëshen e rejtingut të sipërpërmendur.