0"Idhulli kryesor rus i shekullit të XX-të" për rusët, si dhe 10 vjet më parë, mbetet kozmonauti i parë Juri Gagarin. Rejtingu i tij vlerësohet me 35 %. Rezultatet e anketimit të zhvilluar nga Qendra mbarëuse e studimit të opinionit publik, treguan, se në vendin e dytë renditet aktori dhe këngëtari Vladimir Visotskij (31 %). Treshen e liderëve e mbyll Komandanti, Mareshali i Bashkimit Sovjetik Georgij Zhukov.