0Presidenti i Rusisë Dimitri Medvediev në ditët më të afërta do të nënshkruajë projektin e ri të iniciativës kombëtare "Shkolla jonë e re", i cili do të përfshijë  5 hapa të modernizimit të shkollës. Fjalë bëhet për kalimin në standartet e reja arsimore, zhvillimin e sistemit të inkurajimit të fëmijëve të talentuar dhe mësuesve, ndryshimin e infrastrukturës së site të shkollës si dhe ruajtjen e forcimin e shëndetit të nxënësve. Më parë, Dimitri Medvediev u shpreh për krijimin në Rusi të sistemit të kërkimit dhe mbështetjes së të rinjve, që zotërojnë koshiencë bashkëkohore dhe inovative.