0Nursulltan Nazarbajev falenderoi Patriarkun e Moskës dhe Gjithë Rusisë Kirill për mbështetjen e iniciativave për thellimin e proceseve integruese të vendeve të Bashkësisë së Shteteve të Pavarura. Sipas fjalëve të Presidentit, pupujt e Bjellorusisë, Kazakistanit dhe Rusisë e pritën me entuziazëm formimin e Bashkimit Doganor, "i cili eliminon barrierat kufitare jo vetëm për mallrat, por edhe për njerëzit". Patriarku Kirill vuri në dukje pasojat ekonomike dhe politike pozitive, të cilat sjellin shembullin e bashkëjetesës paqësore dhe mirëkuptimit ndërnacional në Kazakistan.