0Zhytja në ujë të akullt është traditë e lashtë popullore në Rusi, uji i ftohtë shëron shumë sëmundje, rrit imunitetin. Zhytjet e pagëzimit zhvillohen në gjithë vendin natën në të gdhirë të 19 janarit. Por ekspertët rekomandojnë që njerëzit ti vlerësojnë mirë mundësitë e veta, pasi për disa sëmundje, për shembull, ato të sistemit kardiovaskular, zhytja në ujë të akullt nuk rekomandohet kurrësesi. Të fillohet "zhytja në ujë të akullt" nuk është asnjëherë as herët dhe as vonë, mund të zhyteni në moshën 6, 7 vjeçare dhe në atë 90 vjeçare.