0Gjykata e Apelit e Kievit nxorri vendim në lidhje me çështjen mbi urinë e viteve 1932-1933 në Ukrainë, padia për të cilën u ngrit nga shërbimi i sigurimit. Fajtorë në lidhje me të janë shpallur udhëheqësit e atëhershëm të Partisë Komuniste dhe qeverisë së Bashkimit Sovjetik dhe Ukrainës: Josif Stalin, Vjaçesllav Molotov, Llazar Kaganoviç, Stanisllav Kosior, Vllas Çubar dhe Mendel Hatajeviç. Gjykata nxorri vendimin akuzues, se ata kanë kryer genocid ndaj grupit nacional ukrainas të popullsisë. Rusia mendon, se nga uria e pësuan në ato vite jo vetëm ukrainasit, por edhe banorëtt e rajoneve të tjera bujqësore të prodhimit të drithrave të Bashkimit Sovjetik.