0Presidenti i Rusisë nënshkroi ligjin mbi sanksionimin e ndëshkimit në formën e kufizimit të lirisë, njoftoi shërbimi i shtypit pranë Kremlinit. Arresti i shtëpisë do të hyjë në fuqi që nga data 10 janar. Personi që ndodhet nën këtë arrest, nuk duhet të dalë nga shtëpia në kohë të caktuar brenda 24 orëve, jashtë kufijve të qendrës së banimit, të marrë pjesë në aktivite masive si edhe të ndryshojë vendbanimin, vendin e punës dhe institucionin arsimor pa autorizimin e organeve mbikëqyrëse.