0Përcaktimi për Afganistanin i statusit të shtetit neutral duhet ti përgjigjet interesave afatgjata të këtij vendi dhe gjithë komunitetit ndërkombëtar, deklaroi Përfaqësuesi i MPJ të Rusisë Andrei Nesterenko. Sipas mendimit të tij, largimi i trupave të koalicionit nga Afganistani pa dëm për shtetin afgan dhe rajonin është i mundur vetëm pas formimit të forcave të armatosura afgane të afta për luftë si dhe policisë efektive.