0Këshilli i Federatës Ruse ratifikoi marrëveshjen me Bjellorusinë për ruajtjen e përbashkët të kufirit të jashtëm të Shtetit të Bashkuar në hapësirën ajrore dhe krijimin e Sistemit Unik të Mbrojtjes Antiraket (MAR). Ky sistem i MAR duhet të monitorojë fluturimet e avionëve dhe ti parandalojë e ti ndërpresë ato në raste shkeljesh si dhe të mbulojë me raketa zenit objektet më të rëndësishme në rajon.