Zviceriani Roger Federer dhe amerikanja Serena Williams janë shpallur tenistët më të mirë për vitin 2009 nga Federata Ndërkombëtare e Tenisit. Dyshja më e mirë për meshkuj u shpallën amerikanët, vëllezërit binjakë Bob dhe Majk Bryan.