0Çështja penale në lidhje me për vdekjen e juristit rus Sergei Magnitskut të fondit britanik "Hermitage Capital" u mbyll. 37 vjeçari Sergei Magnitsk vdiq më 16 nëntor në spitalin e një qendre hetimore paraburgimi në Moskë, siç konfirmojnë avokatët, për shkak të asaj, se atij nuk i ofruan ndihmë mjekësore. Vdekja e tij shkaktoi polemikë të gjerë. Prokuroria e Përgjithshme zhvilloi një kontroll dhe nuk evidentoi kurrfarë shkeljesh në veprimet e hetuesit, i cili drejtonte çështjen e Magnitskut, dhe të bashkëpunëtorëve të qelisë së paraburgimit.