0Moska e percepton Këshillin Europian si organizatë kyçe euroatlantike, si instrument i krijimit të hapësirës unike pa vija ndarëse, deklaroi Sergei Lavrov në negociatat me Sekretarin e Përgjithshëm të Këshillit të Europës Turbern Jagland. Kreu i MPJ i Rusisë shprehu bindjen, se "rikrijimi efektiv i organizatës mundëson forcimin e rolit të saj unikal". Jagland vuri në dukje, se për Këshillin e Europës ka rëndësi bashkëveprimi efektiv me Rusinë. "Ne kemi ndërmend që dhe më tej të bashkëpunojmë me të", theksoi Sekretari i Përgjithshëm i Këshillit të Europës.