0Krimet e rënda, ndër të tjera vrasjet e priftërinjve, flasin për atë, se Kishës duhet ti jepet mundësia të punojë më aktivisht në burgje me kriminelët më të regjur, deklaroi Patriarku i Moskës dhe gjithë Rusisë Kirill në takimin me sekretarin e Përgjithshëm të Këshillit të Europës Turbjorn Jagland

.

0Mbrëmjen e kaluar në Podmoskove u vra prifti orthodhoks Aleksandër Filipov. Vrasësi është arrestuar, dhe siç u bë e qartë, ai disa herë ka qenë në burg.