0Presidenti i Rusisë Dimitri Medvediev dhe Sekretari i Përgjithshëm i Këshillit Europian Turbern Jagland do të diskutojnë në Moskë çështjet e bashkëpunimit dhe rritjen e efektivitetit të BE. Sipas njoftimeve të një burimi në Kremlin, ata do të shqyrtojnë rrugët e forcimit të Këshillit Europian si një nga instrumentet më të rëndësishëm për krijimin e hapësirës juridike unike, krijimin e Europës së Madhe pa vija ndarëse.