Zëri i Rusisë Rusia në një kohë fare të afërt do të shpallë tenderin në lidhje me blerjen për flotën e saj të helikoptermbajtëses franceze "Magistral" si dhe teknologjive për prodhimin e këtyre anijeve. Siç njoftoi burimi pranë kompleksit ushtarako-industrial, në tender do të marrin pjesë Franca, Hollanda dhe Spanja. Porosinë e kësaj helikoptembajtëse do ta realizojë një nga ndërrmarjet ruse të ndërtimit të anijeve. Moska propozon të ndërtojë, si të paktën 4 anije të këtij modeli.