0Rusia i jep rëndësi prioritare thellimit të bashkëpunimit ekonomik me Uzbekistanin, deklaroi kreu i MPJ i Federatës Ruse Sergei Lavrov në Tashkent. Pavarësisht nga kriza, vëllimi i tergtisë dypalëshe për 10 muaj të këtij viti i tejkaloi të 2 miliardë dollarët, njoftoi ai. Sferë të rëndësishme të bashkëpunimit Lavrov quajti energjetikën. Ajo, sipas fjalëve të ministrit, u bë bazë kryesore e ekonomisë dhe sigurisë ndërkombëtare. Në lidhje me këtë Rusia propozon të ndërtohet baza e re juridike e bashkëpunimit energjetik.