Zëri i Rusisë  Për riformatimin e procesit paqësor në Lindjen e Afërme janë të domosdoshme përpjekjet e përbashkëta energjetike “kuartete” të ndërmejtësve ndërkombëtarë, të cilët janë të interesuar në palët rajonale dhe në të gjithë Komuninetitn botëror thuhet në mesazhin e Presidentit Dimitrij Medvediev drejtuar homologut të vet, Presidentit të Egjiptit Hosni Mubaraku. Presidenti i Rusisë theksoi gjithashtu “aktualitetin e jashtëzakoshëm të formimit në Lindjen e Afërme të zonës së çliruar nga të gjitha llojet e Armës së Shfarosjes Masive (ASHM) dhe mjetet e transportimit të saj”.