Zëri i Rusisë Rusia është një nga pjesët përbërëse kryesore të arkitekturës politike europiane dhe luan një rol vendimtar në ruajtjen e paqes dhe stabilitetit në kontinent, deklaroi Sekretari i ri i përgjithshëm i Bashkimit Europian Thorbjørn Jagland në vigjilje të vizitës së tij në Rusi. Pozita e Rusisë ka një rëndësi, domethënie vendimtare jo vetëm për të ardhmen e Këshillit të Europës si organizatë, por edhe për zhvillimin e mëtejshëm të demokracisë, të drejtave të njeriut dhe supermacisë së ligjit në kontinentin europian, shtoi Jagland.