Zëri i Rusisë Në Europë po reduktohet përdorimi i gazit rus, bile edhe në qoftë se do të garantohet shitja e tij, Rusia është e gatshme të shqyrtojë çështjen e shtirjes së degëzimit të dytë të gazsjellësit Jamal-Europë, deklaroi Zëvendës presidenti i Federatës Ruse Igor Seçin. Dega e dytë do të bënte të mundur transportin e vëllimit shtesë të gazit konsumatorëve europianë nëpërmjet territorit të Bjellorusisë. Gazsjellësi Jamal-Europë është vënë në shfrytëzim që në vitin 1999. Ai kalon nëpër territoret e Rusisë, Bjellorusisë, Polonisë dhe Gjermanisë.