Zëri i Rusisë Për vitin në përfundim në botë gjeti vdekjen një numër rekord gazetarësh-68 veta, njoftuan në Komitetin për mbrojtjen e gazetarëve. Sipas të dhënave të Komitetit, më tepër përfaqësues të mjeteve të informimit masiv janë vrarë në Filipine, në Somali, në Irak dhe Pakistan.