0Vendet europianolindore mund të ndiejnë pakësimin e qenësishëm të kapitalit, për shkak se një sërë çështjesh të pa zgjidhura të bankave perëndimore mund ti shtyjë ata në heqjen e mjeteve financiare nga rajonet shkruan gazeta The Wall Street Journal. Kjo, sipas mendimit të ekonomistëve mund të ndikojë negativisht në kurset e valutave kombëtare të vendeve të tilla si Çekia, Hungaria dhe Polonia.