0Rusia i propozoi NATO-s të bëjnë një analizë të përbashkët të kërcënimeve ekzistuese dhe atyre të ardhshme, gjithashtu të zhvillojë dialogun për çështjet, të cilat akoma ruajnë mosmarrëveshje, deklaroi Sekretari i sigurisë të Rusisë Nikollai Patrushev. Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s Anders Fog Rasmussen gjatë fjalimit në Institutin shtetëror të marrëdhënieve ndërkombëtare të Moskës u shpreh besimin se diku aty nga viti 2020 Rusia dhe NATO do të krijojnë sistemin e përbashkët të mbrojtjes antiraketë.